Beroepsgericht Engels voor de Opleidingen in de Keuken (digitaal invulbare pdf)
Medewerkers in de Keuken kunnen allang niet meer volstaan met een goede beheersing van alleen de Nederlandse taal. Vanwege de multiculturele samenstelling van het personeel in de keuken en het groeiende aantal buitenlandse gasten is enige beheersing van het Engels van belang voor de dagelijkse uitvoering van de werkzaamheden. Met Beroepsgericht Engels voor de Opleidingen in de Keuken weten Koks en Leidinggevenden goed de weg in de internationale keuken.
Deze beroepsgerichte methode Engels is o.a. geschikt voor de volgende opleidingen:
- Kok (niveau 2)
- Zelfstandig Werkend Kok (niveau 3)
- Gespecialiseerd Kok (niveau 3)
- Leidinggevende Keuken (niveau 4)
Met behulp van deze methode kan de student zichzelf trainen in de verschillende vaardigheden van de Engelse taal. De training van ruim 200 pagina’s is vrijwel volledig toegespitst op het vakgebied van de opleiding die de student volgt en uitermate geschikt voor zelfstudie. De opdrachten in deze training worden aangeboden op de Europese taalniveaus die voor de betreffende opleidingen van toepassing zijn. Alle deelvaardigheden komen uitgebreid aan bod en er is veel aandacht voor het vakspecifieke jargon. Bij de methode wordt een volledig antwoordmodel geleverd met de uitwerkingen van de opdrachten, scripts bij de luistervaardigheid en beoordelingsmodellen voor de productieve vaardigheden.
De prijs van deze methode is met opzet laag gehouden. Maar het betreft wel uitdrukkelijk een persoonsgebonden lesboek.
Een aantal (willekeurige) voorbeelden van opdrachten uit deze training (gebaseerd op de omschrijvingen uit het betreffende kwalificatiedossier):
Luisteren:
- Luisteren naar instructies over de voorbereidingen van een diner
- Luisteren naar een werkoverleg
- Luisteren naar de wensen van een klant
Lezen:
- Lezen van instructies over het opslaan van voedsel
- Lezen van een artikel over de trends in restaurants
- Lezen van aanwijzingen over de bereidingswijzen van asperges
Gesprekken voeren:
- Een gesprek met een ontevreden gast
- Een gesprek met de leidinggevende over de planning
- Een gesprek met een leverancier van producten
Spreken:
- Een uitleg bij een driegangenmenu
- Een presentatie over de trends en ontwikkelingen in de branche
- Ideeën en suggesties voor nieuwe recepten
Schrijven:
- Het schriftelijk bestellen van producten bij een leverancier
- Voorstellen formuleren voor de aanschaf van nieuw keukenmateriaal
- Het schrijven van een kort verslag over een functioneringsgesprek met een medewerker